ERDON Országos hírek

2018.03.16. 14:01

Emberölés gyanújával indult nyomozás az ellen a rendőr ellen, aki főbe lőtte az általa üldözött férfit

Emberölés gyanújával indult nyomozás az ellen a rendőr ellen, aki főbe lőtte az általa üldözött férfit – jelentette be a Vaslui Megyei Rendőr-főkapitányság. 

Emberölés gyanújával indult nyomozás az ellen a rendőr ellen, aki főbe lőtte az általa üldözött férfit – jelentette be a Vaslui Megyei Rendőr-főkapitányság. A nyomozás idejére a rendőrt rendelkezési állományba helyezték – írja a rendőrség közleményében.

A férfi csütörtökön halt meg, a kiérkező mentőcsoport már nem tudta újjáéleszteni.

"A férfi gépkocsit vezetett, jóllehet korábban bevonták vezetői engedélyét. Amikor meglátta a rendőrautót, tolatni kezdett, majd kiugrott az autóból és megpróbált elmenekülni. A rendőr utána rohant és felszólította, hogy álljon meg, mert ellenkező esetben használni fogja lőfegyverét. Amikor utolérte és vállon ragadta, a fegyver véletlenszerűen elsült, és fejen találta a férfit" – nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek Silvia Manta rendőrségi szóvivő.

A 26 éves férfit korábban többször megbírságolták és elítélték különböző közlekedési vétségekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!