ERDON Országos hírek

2018.02.11. 18:41

Tăriceanu kifogásolja, hogy az IT-szakemberek nem fizetnek jövedelemadót

Kifogásolja azt a megoldást, hogy az IT szektorban dolgozó szakembereknek nem kell jövedelemadót fizetniük, ugyanis más szakterületeken is vannak kifejezetten értékes emberek, akik nem részesülnek ilyen kedvezményekben, nyilatkozta szombaton Sinaián Călin Popescu Tăriceanu, a szenátus elnöke.

Kifogásolja azt a megoldást, hogy az IT szektorban dolgozó szakembereknek nem kell jövedelemadót fizetniük, ugyanis más szakterületeken is vannak kifejezetten értékes emberek, akik nem részesülnek ilyen kedvezményekben, nyilatkozta szombaton Sinaián Călin Popescu Tăriceanu, a szenátus elnöke."Egy adott pillanatban volt indoklása, és most is érvényes ez. Itthon szeretnénk tartani a számítógépes szakembereket. Nem szeretnénk, hogy elhagyja az országot ez a nagyon értékes munkaerő, de ugyanakkor liberálisként azt mondom, hogy hiszek a gazdasági ösztönző megoldások semlegességében, így ami most történik az a piac eltorzulása. Tudják meg, hogy nagyon értékesek az IT-szakemberek, de nem ők az egyetlenek. Más szakterületeken is vannak rendkívül értékes emberek, akik nem részesülnek ugyanilyen előnyökben" - mondta Călin Popescu Tăriceanu.

A szenátus elnöke elmondta, hogy az államkasszát táplálni kell, így nem mindenki részesülhet adómentességben.

"A kormánynak kell találnia egy teljesen törvényes és alkotmányos megoldást, hogy ne következzen be negatív korrekció az IT-szakemberek vagy a fogyatékkal élők esetében. (...) A munkaügyi minisztérium, a pénzügyminisztérium és az igazságügyi minisztérium biztosan tárgyalni fognak, hogy megoldást találjanak. (...) Ez egy sürgős megoldás volt, azért sürgősségi rendelet, hogy orvosolja ezt a helyzetet. (...) Nekem úgy tűnik, hogy ez nem helyes más szakterületekkel szemben. (...) Nem élvezhet mindenki adómentességet, mert az államkasszát valamivel táplálni kell" - nyilatkozta Tăriceanu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!