ERDON Országos hírek

2017.10.24. 10:37

Már nem Marius Chiper a Román Vasúttársaság igazgatója

Menesztették tisztségéből a Román Vasúttársaság (CFR) igazgatóját, Marius Chipert - közölte kedden Felix Stroe szállításügyi miniszter.

Menesztették tisztségéből a Román Vasúttársaság (CFR) igazgatóját, Marius Chipert - közölte kedden Felix Stroe szállításügyi miniszter. Benyújtotta lemondását a Román Vasúttársaság (CFR) ügyvivő vezérigazgatója, Marius Chiper - közölte kedden a CFR, néhány órával azután, hogy Felix Stroe szállításügyi miniszter bejelentette, a vállalaton belüli szervezetlenség miatt menesztette tisztségéből Chipert.

A CFR közleménye értelmében Marius Chiper személyes okokra hivatkozva nyújtotta be lemondását az igazgatótanács elnökének.

A Déván tartózkodó tárcavezető azzal indokolta a CFR-igazgató leváltását, hogy a vállalaton belüli szervezetlenség miatt folyamatosan késnek a vonatok. Felix Stroe azt mondta, találkozóra hívja a minisztériumba a vállalat illetékeseit, hogy hívja fel a figyelmüket a legégetőbb problémákra.

"Nem azért váltjuk le az embereket, hogy csináljunk helyet másoknak. (...) Az állampolgárokkal szembeni tisztelet hiányát nem lehet tolerálni. Én legalábbis nem fogom, nulla toleranciát hirdetek. A vonatok nem azért késnek, mert elavultak a szerelvények. (...) Nem tudom megérteni, hogy a Bukarest és Konstanca közötti vasúti szakaszon, amelynek a korszerűsítésébe több száz millió eurót fektettek, és amelyik a legmodernebb Romániában, miért késnek több tíz percet a vonatok, ha nem a szervezés, az odafigyelés, az igényesség hiánya miatt?" - tette fel a kérdést a miniszter.

A tárcavezető hozzátette, nagyon fontos, hogy a szerelvények közlekedjenek pontosan, és úgy véli, Marius Chiper igazgató leváltása "komoly" figyelmeztető jelzés lesz arra vonatkozóan, hogy az ehhez hasonló problémákat "nem fogják többé tolerálni".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!