ERDON Országos hírek

2017.10.06. 13:33

Csapadékra, havazásra, erős szélre vonatkozó figyelmeztetéseket bocsátottak ki a meteorológusok

Esőre és szélre vonatkozó, narancssárga jelzésű figyelmeztetést bocsátott ki pénteken az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) az ország 16 megyéjére és Bukarestre, további 14 megyében pedig csapadékra, havas esőre és havazásra kell számítani. 

Esőre és szélre vonatkozó, narancssárga jelzésű figyelmeztetést bocsátott ki pénteken az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) az ország 16 megyéjére és Bukarestre, további 14 megyében pedig csapadékra, havas esőre és havazásra kell számítani. Szombat hajnali 3 órától vasárnap 21 óráig Erdély déli részén, Olténiában, valamint Muntenia nyugati és Moldva központi részén sárga jelzésű figyelmeztetés lesz érvényben az eső miatt. A lehulló csapadék mennyisége sok helyen meghaladja majd a 25, elszórtan a 40-50 litert négyzetméterenként. A hegyvidéki térségekben havas eső, havazás várható, és 70 km/h-s széllökésekre is számítani lehet.

Az ország déli és délkeleti megyéiben (Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov, Constanţa, Tulcea, Galaţi, Vrancea), valamint a fővárosban narancssára figyelmeztetés lép életbe szombaton 9 órától vasárnap 15 óráig. Itt jelentős esőzések lesznek, a lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 40-60, helyenként akár a 80-90 litert is négyzetméterenként. Az esőzéseket heves szél kíséri, szombaton Dobrudzsában akár 80-90 km/h-s széllökések is előfordulhatnak.

A jelzett időszakban a Déli-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban, 1.600 méter fölött havazásra kell számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!