ERDON Országos hírek

2017.09.23. 11:50

A PMP követeli, hogy Shhaideh mondjon le és Dragnea tűnjön el a politikából

A Népi Mozgalom Pártja (PMP) követeli, hogy Sevil Shhaideh miniszterelnök-helyettes mondjon le, de kitart amellett, hogy a fő probléma Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, akinek el kell tűnnie román politikai életből - írja a párt által pénteken késő este kiadott közleményben. 

A Népi Mozgalom Pártja (PMP) követeli, hogy Sevil Shhaideh miniszterelnök-helyettes mondjon le, de kitart amellett, hogy a fő probléma Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, akinek el kell tűnnie román politikai életből - írja a párt által pénteken késő este kiadott közleményben.  A fő probléma nem Sevil Shhaideh miniszterelnök-helyettes lemondása, hanem a gazda, Liviu Dragnea. Minden, amihez Dragnea hozzáér, mindenki, akit valamilyen tisztségbe kinevez, előbb-utóbb az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) kezére jut. Ne feledjük el, hogy Liviu Dragnea 2016 decemberében Sevil Shhaidehet javasolta miniszterelnöknek. Most már értjük, hogy miért kardoskodott annyira mellette: tartozott neki. Ugyancsak Liviu Dragnea okozta a katasztrófát a tanügyben azáltal, hogy Liviu Popot erőltette a miniszteri székbe - írja a közleményben.

A PMP szerint Liviu Dragnea példátlan" cselekményt is elkövetett: lemondatta saját kormányát csak azért, mert a miniszterelnök nem volt hajlandó parancsait követni .

A sorozatban elkövetett hibákért Liviu Dragneának felelnie kell és el kell tűnnie a román politikai életből - szögezi le a PMP.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!