ERDON Országos hírek

2017.07.03. 17:15

Tűzvédelmi engedélyek: új határidő

Az Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU) közli, hogy június 30-ról szeptember 30-ig hosszabbodott meg azt a terminus, ameddig az érintett ingatlanokra vonatkozóan meg kell szerezni a tűzvédelmi engedélyt.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU) közli, hogy június 30-ról szeptember 30-ig hosszabbodott meg azt a terminus, ameddig az érintett ingatlanokra vonatkozóan meg kell szerezni a tűzvédelmi engedélyt.Vagyis azok, akik eddig még nem szerezték meg, eddig a dátumig nem lesznek felelősségre vonva a képviselőház által a közelmúltban elfogadott rendelet szerint, tudatja az IGSU. Az év első öt hónapja során országos szinten 2034 tűzvédelmi jóváhagyást és 1260 tűzvédelmi engedélyt állítottak ki, ugyanakkor közel 18 ezer tűzvédelmi ellenőrzést bonyolítottak le a katasztrófavédelmi felügyelőségek, ezek során 5967 pénzbírságot róttak ki, 7,6 millió lej értékben. Ugyanebben az időszakban több mint hétezren igényelték a jóváhagyást, az engedélyre vonatkozóan pedig több mint négyezer kérvényt regisztráltak. A felügyelőség szakértői 12.475 esetben nyújtottak tanácsadást az engedély megszerzésére vonatkozóan, s az IGSU egy internetes platformot is létrehozott (http://www.ijsunt.ro/ghid), mely segítségével a műszaki adatok betáplálását követően mindenki megtudhatja, hogy az adott épület esetében milyen dokumentumok szükségesek az engedély megszerzéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!