ERDON Országos hírek

2017.07.16. 13:46

Táborfelújítási programot szeretne indítani az ifjúsági és sportminiszter

Marius Dunca ifjúsági és sportminiszter azt nyilatkozta szombaton Sulinán, az ARC táborozási program keretében tartott találkozón, hogy szükséges lenne egy, az országban található táborok felújítását célzó programra.

Marius Dunca ifjúsági és sportminiszter azt nyilatkozta szombaton Sulinán, az ARC táborozási program keretében tartott találkozón, hogy szükséges lenne egy, az országban található táborok felújítását célzó programra.Az AGERPRES hírügynökségnek elmondta, Romániában nagyon sok tábornak bizonytalan a helyzete, ez pedig megoldásra vár.

"Vannak olyan táborok, amelyeket nem újítottak fel és sok olyan tábor van, amelynek tisztázatlan a jogi helyzete. Lehet, hogy a miénk a tábor és az önkormányzaté a terület, ezeket tisztázni kell, ezután pedig jöhetnek a befektetések. Én azzal is egyetértek, hogy adjuk az önkormányzatoknak ezeket, de azzal a feltétellel, hogy újítsák fel ezeket és eredeti rendeltetésüknek megfelelően használják azokat.

A miniszter hangsúlyozta, hogy tárgyalásokat folytatott a külhoni románokért felelős miniszterrel, hogy a külhoni fiatalok számára létrehozott ARC táborokat más helyszíneken is megszervezhessék az ország területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!