ERDON Országos hírek

2017.07.05. 11:32

Életbe lépett a 90 százalékos gyógyszertámogatási program

Életbe lépett az a program, amelynek értelmében azok a nyugdíjasok, akiknek a havi nyugdíja nem haladja meg a 900 lejt, 90 százalékos árkedvezménnyel válthatják ki gyógyszereiket, függetlenül attól, hogy a nyugdíjon kívül van-e vagy nincs más jövedelmük - írja a kormány keddi közleményében.

Életbe lépett az a program, amelynek értelmében azok a nyugdíjasok, akiknek a havi nyugdíja nem haladja meg a 900 lejt, 90 százalékos árkedvezménnyel válthatják ki gyógyszereiket, függetlenül attól, hogy a nyugdíjon kívül van-e vagy nincs más jövedelmük - írja a kormány keddi közleményében. Az erre vonatkozó kormányhatározat ugyanakkor egyszerűsíti az ilyenkor esedékes jövedelembevallás módját is: eddig az érintettnek a nyugdíjszelvény mellett egy saját felelősségre aláírt nyilatkozatot is be kellett nyújtania a családorvosnak arról, hogy a nyugdíjon kívül nincs jövedelme. Július elsejétől utóbbira nincs szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!