ERDON Országos hírek

2017.06.06. 12:15

Óvatosan az élelmiszerekkel!

Az ételmérgezés elkerülése érdekében arra kéri a lakosságot az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA), hogy csak arra kijelölt, engedéllyel rendelkező helyekről szerezzen be élelmiszert.

Az ételmérgezés elkerülése érdekében arra kéri a lakosságot az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA), hogy csak arra kijelölt, engedéllyel rendelkező helyekről szerezzen be élelmiszert.A meleg időszak közeledtével az élelmiszer-biztonsági szakemberek ismételten felhívják a figyelmet, hogy csak az engedéllyel rendelkező forrásokból származó élelmiszerek kapcsán lehetnek biztosak benne, hogy azok minőségét szakemberek ellenőrizték, illetve hogy megfelelő körülmények között tárolták azokat, mielőtt a fogyasztók elé kerültek. Ugyanakkor emlékeztetnek, hogy az állati eredetű élelmiszert beszerzése után a lehető legrövidebb időn belül hűtőszekrénybe kell tenni. Az ANSVSA felszólítja a kereskedőket, hogy ne forgalmazzanak olyan hústerméket, amelyet nem kísér az állat-egészségügyi hatóság által kiállított és lepecsételt minőségbizonylat.

Ellenőrzések

A hatóság egyébként április 25-e és május 26-a között több mint kétezer húsfeldolgozó üzemet ellenőrzött. Az akció során 212 büntetést rótt ki, összesen 324.920 lej értékben – tudatta az AGERPRES hírügynökséggel az ANSVSA. 196 esetben bocsátottak ki figyelmeztetést, három üzemnek időszakosan, ötnek pedig véglegesen felfüggesztették a tevékenységét. 1624 kilogramm hústerméket koboztak el, mert emberi fogyasztásra alkalmatlannak bizonyult – teszi hozzá a hatóság közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!