ERDON Országos hírek

2017.05.10. 14:15

Ismét elfoglalhatja tisztségét Nagybánya korrupcióval vádolt polgármestere

Ismét elfoglalhatja tisztségét Catalin Chereches, Nagybánya korrupcióval vádolt polgármestere, akit tavaly előzetes letartóztatásban választottak vissza tisztségébe.

Ismét elfoglalhatja tisztségét Catalin Chereches, Nagybánya korrupcióval vádolt polgármestere, akit tavaly előzetes letartóztatásban választottak vissza tisztségébe.

A Mediafax hírügynökség szerdai híre szerint az elöljáró visszatérését a nagybányai polgármesteri hivatalba az teszi lehetővé, hogy a kolozsvári táblabíróság jogerősen megszüntette az ellene foganatosított kényszerintézkedéseket.

Catalin Chereches ellen többrendbeli csúszópénz-elfogadás gyanújával indított eljárást a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA), mely tavaly áprilisban azt közölte, hogy tetten is érte a polgármestert. Chereches tavaly augusztusig volt előzetes letartóztatásban, decemberig házi őrizetben, azóta szabadlábon, de a hivatalától eltiltva várta ügye bírósági tárgyalását. Az elöljáró ellen tavaly májusban emeltek vádat. A tavaly júniusban tartott önkormányzati választásokon a vádemelés ellenére a nagybányaiak 70 százalékának a szavazatát szerezte meg. Rendőri kísérettel érkezett a szamosújvári börtönből a nagybányai önkormányzat alakuló ülésére, hogy letehesse a polgármesteri esküt.

A tisztségébe visszatérő polgármester a Mediafax hírügynökségnek elmondta, végig bízott abban, hogy működik a romániai igazságszolgáltatás, és visszatérhet abba a tisztségbe, ahová Nagybánya választópolgárai küldték. Hozzátette: meg kell valósítania a választások előtt tett vállalásait.

Catalin Chereches 2011 óta Nagybánya polgármestere. Korábban a Szociáldemokrata Pártban (PSD), majd a Nemzeti Liberális Pártban (PNL) is tevékenykedett, legutóbbi mandátumát azonban függetlenként szerezte.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!