ERDON Országos hírek

2017.03.15. 11:23

FRISSÍTVE Bűnvádi eljárást indított a legfőbb ügyészség Cătălin Rădulescu kijelentései miatt

A közrend és nyugalom megzavarása miatt hivatalból bűnvádi eljárást indított a legfőbb ügyészség Cătălin Rădulescu szociáldemokrata képviselő nyilatkozataival kapcsolatban.

A közrend és nyugalom megzavarása miatt hivatalból bűnvádi eljárást indított a legfőbb ügyészség Cătălin Rădulescu szociáldemokrata képviselő nyilatkozataival kapcsolatban.

A hírt megerősítette az Agerpres hírügynökségnek a legfőbb ügyészség sajtóirodája.

Cătălin Rădulescu kedden azt nyilatkozta: százötven halálos fenyegetést kapott, miután megjelent a vele készült interjú egy központi napilapban.

"Az Adevărulban megjelent interjú után 150 halálos fenyegetést kaptam. (...)Ezért ma reggel felhívtam az ügyvédeimet, és bűnvádi feljelentést tettem, mert a 150 személynek ismerem a nevét, és a Büntető törvénykönyv szerint 3-tól 5 évig terjedő börtönbüntetés róható ki halálos fenyegetés miatt - mondta a parlamentben a szociáldemokrata képviselő.

Cătălin Rădulescu azt is kijelentette: fegyvergyűjtő, és - habár életében nem sütött el még fegyvert - ha újra "kommunizmus, sztálinizmus, hitlerizmus vagy valami hasonló" ütné fel a fejét az országban, ő "fegyverrel megy ki az utcára".

"A forradalom alatt is így mentem ki az utcára, a kommunista rezsim ellen, akkor is azokért az eszmékért harcoltam, mint most: az emberi szabadságért és jogokért" - mondta a szociáldemokrata képviselő.

Nyilatkozata után a rendőrség hivatalból vizsgálatot indított. Az Argeş megyei rendőrfelügyelőség közleményben tudatta, hogy ellenőrzésekbe kezdett, miután "egy közszereplő azt nyilatkozta a nyilvánosság előtt, hogy tűzfegyvert használt."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!