ERDON Országos hírek

2017.03.14. 09:53

A szenátus módosította a büntetés végrehajtásra vonatkozó törvényt

A szenátus hétfőn elfogadta a büntetés végrehajtásra vonatkozó 2013/154-es törvényt módosító törvénytervezetet.

A szenátus hétfőn elfogadta a büntetés végrehajtásra vonatkozó 2013/154-es törvényt módosító törvénytervezetet.

A tervezetet több párt képviselői is megszavazták egyetértve azzal, hogy ez egy első lépés, amit a fogvatartási körülmények javítása érdekében meg kell tenni.

A szenátus, első házként 117 mellette és egy ellenszavazattal fogadta el a tervezetet.

A jogi bizottság szerint a tervezetnek kettős célja van: csökkenteni a börtönök zsúfoltságát és kedvezményeket biztosítani azoknak, akik nem megfelelő fogvatartási körülmények között töltik börtönbüntetésüket.

A tervezet szerint minden nem megfelelő körülmények között letöltött (nem feltétlenül egymást követő) 30 nap után, három napot eltörölnek a büntetésből.

A körülmények nem tekintendők megfelelőnek, ha az egy fogvatartottra jutó felület kevesebb mint 4 négyzetméter (az összterületbe nem számít bele a mosdó és az élelmiszerek raktározására kialakított terület) - mutat rá a jogi bizottság jelentése.

A bizottság átvette a Legfelső Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) javaslatát, amely szerint nem számítják be azokat a napokat, amelyeket a fogvatartottak a betegszobákban, ápolókban, kórházakban töltenek .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!