ERDON Országos hírek

2017.02.06. 12:09

Eltörölték a bélyegilletéket

A Bihar megyei Lakossági Nyilvántartó ezúton is a lakosság tudomására hozza, hogy a Hivatalos Közlönyben január 6-án megjelent a 2017/1. törvény, ami egyes adók és illetékek eltörlésére, továbbá némely végrehajtási módozatok változására vonatkozik. 

A Bihar megyei Lakossági Nyilvántartó ezúton is a lakosság tudomására hozza, hogy a Hivatalos Közlönyben január 6-án megjelent a 2017/1. törvény, ami egyes adók és illetékek eltörlésére, továbbá némely végrehajtási módozatok változására vonatkozik. A törvény február 1-től lépett érvénybe és eltörli a bélyegilletéket. A változások után a személyes iratok kérvényezésekor továbbra is igazolni kell, hogy a kérelmező kifizette magának a dokumentumnak az árát: személyi igazolvány - 7 lej; ideiglenes személyi igazolvány - 1 lej. A törvény megszünteti a bélyegilletéket a személyes adatokra vonatkozó információközlés esetében is, tehát ezek kérelmezésénél (jogi és magánszemélyekre egyaránt vonatkozóan) csak az információ-szolgáltatás ellenértékét kell kifizetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!