ERDON Országos hírek

2017.01.16. 21:19

Beismerte tettét az 5,2 millió euró értékű rablás tettese

Beismerte tettét George Ploscaru, az 5,2 millió euró értékű párizsi ékszerrablás tettese, aki azt mondja: az eladó a drágakövek helyett egy utcai kavicsokkal teli dobozt" kapott - írja a Prahova megyei törvényszék indoklásában.

Beismerte tettét George Ploscaru, az 5,2 millió euró értékű párizsi ékszerrablás tettese, aki azt mondja: az eladó a drágakövek helyett egy utcai kavicsokkal teli dobozt" kapott - írja a Prahova megyei törvényszék indoklásában.

A dokumentum szerint Ploscaru beismerte tettét és azt mondta, hogy arra készült, hogy feladja magát a francia hatóságoknál.

Az ügyészség indoklása szerint ez a látszólag együttműködő magatartása nem mentesíti attól, hogy intézkedéseket foganatosítsanak ellene.

Az idézett forrás szerint a vádlott egy szerb állampolgárral működött együtt a rablás elkövetésekor.

Az ügyészség leírása szerint Ploscaru a szerb állampolgártól egy ékszeres dobozt kapott, amellyel egy telefonos "programálas" alapján felkereste az ékszerüzletet azzal, hogy két gyémántgyűrűt és két nyers gyémántot vásárolna. A svájci cég képviselője, miután a kliens kinyilvánította vásárlási szándékát, a drágaköveket egy ékszeres dobozba helyezte és átadta a vásárlónak, és abban maradtak, hogy együtt várják meg, hogy a pénzt az eladó számlájára utalják. Ekkor a szerb állampolgár ismét felhívta telefonon az ékszerészt és közölte, hogy az átutalás időbe telik. Ezalatt a vádlott kicserélte az ékszeres dobozt a saját dobozával, amelyben "utcai kavicsok voltak", és azt adta át az ékszerésznek, később pedig az ékszert tartalmazó dobozzal távozott az üzletből.

Ezen körülmények, valamint a vádlott büntetett előéletének figyelembevételével az ügyész úgy ítélte meg, hogy nem lenne biztonságos sem a vádlott szabadlábon történő védekezése, sem a házi őrizet elrendelése, ezért úgy döntött, hogy 30 napos előzetes letartóztatásba helyezi - írja az indoklásban.

Ploscaru Georget azzal vádolják, hogy 5,2 millió euró értékű ékszereket rabolt a svájci De Grisogono ékszerészet párizsi bemutatóüzletéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!