ERDON Országos hírek

2017.01.21. 20:15

A Nyugati-szigethegységben történt repülőszerencsétlenségre emlékeztek három évvel a tragédia után

Megemlékezést tartottak a 2014 január 20-i repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt egyetemista lány, Aura Ion hozzátartozói az Erdélyi-szigethegységben, a három évvel ezelőtti katasztrófa színhelyén.

Megemlékezést tartottak a 2014 január 20-i repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt egyetemista lány, Aura Ion hozzátartozói az Erdélyi-szigethegységben, a három évvel ezelőtti katasztrófa színhelyén.

A megemlékezés után az elhunyt nővére, Mariana Ciucă elégedetlenségének adott hangot amiatt, hogy három évvel a tragédia után még mindig nem fejeződött be az ügy kivizsgálása.

"Három év telt el, de még mindig nem kaptunk válaszokat és nincs nyugalmunk. A család nagyon nehezen éli meg, mindahányszor részt kell vennie a nyomozási folyamatban. Rengeteg hazugság hangzott el, rengeteg hamis információ látott napvilágot. A sajtó olykor minket segített, olykor más érdekeket szolgált és sokat ártott, elferdítette a valóságot, kellemetlen helyzetbe hozta a családot, teljesen valótlan és megdöbbentő képet adva arról, hogy kik vagyunk mi és mit szeretnénk - mondja Mariana Ciucă egy, a helyszínen készült videofelvételen, amely már felkerült a közösségi hálóra.

Az áldozat nővére szerint három évvel a baleset után már nem érdeklődik a sajtó az eset iránt, az ügy kivizsgálása még mindig folyik, és szerinte az ügyészség nem mutat túl nagy vágyat arra, hogy megtudja az igazságot az üggyel kapcsolatban.

A Ion család nemrég közleményt is kiadott, amiben azt sérelmezi, hogy az ügyészség nem engedélyez számukra teljes rálátást a kivizsgálás során összegyűlt adatokra, sőt, szerintük az ügyészek módosítanak is az adatokon, késlekednek a válaszokkal, vagy csak részválaszokat adnak kérdéseikre.

A szombati megemlékezésen a szerencsétlenül járt repülőgép elhunyt pilótájának, Adrian Iovannak a felesége, Romaniţa Iovan, valamint közös kisfiuk is részt vett.

Az Erdélyi-szigethegység erdejében 2014 január 20-án zuhant le egy BN 2 típusú repülőgép, fedélzetén két pilótával és öt orvossal, akik Nagyváradra tartottak szervátültetés előkészítése céljából. A parancsnok, Adrian Iovan a helyszínen életét vesztette, halálát egyrészt a sérülések, másrészt a kihűlés okozta.

A 23 éves Aura Ion alhadnagy szintén életét vesztette a balesetben, nyaki-mellkasi sérülései és kihűlés okozta halálát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!