ERDON Országos hírek

2016.11.01. 09:47

Mihnea Motoc megerősítette Románia rakétavédelem terén tett vállalásait

Megerősítette hétfőn Románia rakétavédelem területén tett vállalásait Mihnea Motoc.

Megerősítette hétfőn Románia rakétavédelem területén tett vállalásait Mihnea Motoc.

A védelmi miniszter James D. Syring altengernaggyal, az Amerikai Egyesült Államok rakétavédelmi ügynökségének igazgatójával találkozott Londonban a nemzetközi rakétavédelmi konferencia alkalmából.

A védelmi táca hétfőn arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a találkozó során Motoc miniszter hangsúlyozta: a közös rakétavédelmi terv a biztonság megnövekedését hozta Románia és az egész euroatlanti térség számára, ugyanakkor megerősítette a Románia és az Amerikai Egyesült Államok közti stratégiai partnerséget.

A tárca vezetője ismét leszögezte, hogy Románia támogatja az Egyesült Államok rakétavédelmi rendszere európai összetevőjének további fejlesztését, amely megerősíti az Atlanti-óceán két partján lévő NATO-szövetségesek közti viszonyt.

Mihnea Motoc a konferencia első napján hangsúlyozta a deveselu-i légvédelmi támaszpont jelentőségét a Románia és Egyesült Államok közti együttműködés terén.

A védelmi tárca vezetője a rendezvény keretében átvette az évente odaítélt David R. Israel kitüntetést a deveselui légvédelmi támaszpont működőképessé tételéért és a rakétavédelem terén tett érdemeiért.

AGERPRES/(RO - szerző: Cătălin ALEXANDRU, szerkesztő: Andreea ROTARU, HU - szerkesztő: TOFÁN Imola)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!