ERDON Országos hírek

2016.09.20. 16:48

Forte vagy piano? A XXV. Közgazdász Vándorgyűlés részleteit mutatták be az RMKT sajtótájékoztatóján

A XXV. Közgazdász Vándorgyűlés kapcsán tartott sajtótájékoztatót a Romániai Magyar Közgazdász Társaság. A sajtótájékoztatón Csatlós Pál, az RMKT elnöke, dr. Kerekes Kinga egyetemi docens, a Vándorgyűlés egyik plenáris előadója és Mikó Gergely, az RMKT ügyvezetője szólalt fel.

A XXV. Közgazdász Vándorgyűlés kapcsán tartott sajtótájékoztatót a Romániai Magyar Közgazdász Társaság. A sajtótájékoztatón Csatlós Pál, az RMKT elnöke, dr. Kerekes Kinga egyetemi docens, a Vándorgyűlés egyik plenáris előadója és Mikó Gergely, az RMKT ügyvezetője szólalt fel.

Kezdésként Csatlós Pál néhány szóban összefoglalta az RMKT és a Vándorgyűlések történetét. Kiemelte, hogy nagyon fontos eredmény, hogy a jubileumi huszonötödik Vándorgyűlést Bukarestben szervezheti meg a Társaság, hiszen a bukaresti tagszervezet az egyik legfiatalabb – alig három éve alakult – szervezete az RMKT-nak. Ez is azt mutatja, hogy az idén huszonhat éves RMKT egy fiatalos, megújulásra kész és képes szervezet, amelyik eredményesen tudja megszólítani Románia magyarajkú közgazdász társadalmát.

Dr. Kerekes Kinga egyetemi docens a Vándorgyűlésen tartandó előadása kapcsán elmondta, hogy az egyik legnagyobb problémája a jelenlegi gazdaságnak a munkaerőhiány és a munkanélküliség egyidejű kettőssége. Míg a munkaerőhiány leginkább a vállalatokat érinti, a munkanélküliség kérdéskörét inkább a politikum boncolgatja.

Az RMKT ügyvezetője, Mikó Gergely a Vándorgyűlés gyakorlati tudnivalóiról ejtett pár szót. A Vándorgyűlésen, mint az elmúlt években mindig, idén is törekednek arra, hogy minél nagyobb nevek, minél komolyabb szakemberek tartsanak előadásokat a két plenáris és öt szekcióülés alatt. Az idei Vándorgyűlésen a tájékoztatón is jelenlévő Dr. Kerekes Kinga mellett már biztosan előad Steven van Groningen, a Raiffeisen Bank Romania elnök-vezérigazgatója és Daradics Kinga, a MOL Romania ügyvezető igazgatója is; de Dragoș Pîslaru munkaügyi miniszter és dr. Szapáry György, a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadója is a meghívott előadók listáján szerepel. Az idei évben egy új szekcióval is találkozhatnak majd a konferencia résztvevői: a Lehetőségek és kockázatok külföldi szemmel című szekcióban olyan vállalkozók vesznek majd részt, akik külföldiként egy más szemléletmóddal közelítik meg a romániai piacot. A Vándorgyűlés programjába azonban nem csak szakmai, hanem szórakoztató programok is beleférnek majd, a találkozó résztvevőit városnézéssel, kulturális programmal és ünnepi gálával is várják a helyi szervezők. A konferencia emellett teret ad az RMKT Wesselényi Miklós díjának, valamint a Közgazdász Fórum Fiatal Szerző díjának átadására is.

A sajtótájékoztató zárásaként még elhangzott, hogy a tagok kérésére meghosszabbították a kedvezményes jelentkezés periódusát, így tehát kedvezményesen szeptember 23-ig, míg teljes áron október 11-ig lehet jelentkezni a konferenciára. Az előadók folyamatosan bővülő névsorát, a végleges programot és minden egyéb információt megtalálhatnak az érdeklődők a vandorgyules.rmkt.ro oldalon, és ugyanitt regisztrálhatnak is a rendezvényre.

RMKT közlemény/tcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!