ERDON Országos hírek

2016.05.23. 12:58

A furcsa halálesetről: baleset volt?

Még mindig csak egymásnak ellentmondó fejlemények vannak a Hexi Pharma tulajdonosa halálának ügyében. Dan Condrea vasárnap délután egy egyenes útszakaszon mintegy 150 km/h-val haladt autójával, amikor egy út menti fának csapódott. 

Még mindig csak egymásnak ellentmondó fejlemények vannak a Hexi Pharma tulajdonosa halálának ügyében. Dan Condrea vasárnap délután egy egyenes útszakaszon mintegy 150 km/h-val haladt autójával, amikor egy út menti fának csapódott. 

Az autó az egyik tanú szerint „apokaliptikusan nézett ki”, annyira összetört, motorja is kiszakadt, a férfi pedig a felismerhetetlenségig összeroncsolódott testtel a helyszínen meghalt. Condrea a Hexi Pharma és az Unilab labor közötti úton vesztette életét. Nem tudni, baleset volt-e, öngyilkosság, vagy netán valakik besegítettek a tragédiába. Egy tanú azt mondta, az autó vezetőjét telefonálni látta vezetés közben, egy másik szerint azonban csak gyorsan előzgetett. Közben a rendőrségi papírokban egy 39 éves áldozat szerepel, holott Condrea 41 volt.

Latolgatások

Románia főügyésze, Augustin Lazăr úgy nyilatkozott, vannak arra utaló jelek, hogy a Hexi Pharma tulajdonosát, Dan Condreát másnap, azaz hétfőn kihallgatták volna a hígított fertőtlenítőszerek ügyében, „és több dolog történt volna”, amikről Dan Condreának tudomása lehetett. A PSD-s Victor Ponta azt állított, szerinte a többezerszeresen hígított, hatástalan „fertőtlenítőket” gyártó, és szerződések tízezreit megszerzett cég tulajdonosát megölték, mert mások felelősségéről is tudott. Igazságszolgáltatási források viszont úgy nyilatkoztak, hogy a Dan Condrea üzletember halálához vezető baleset vizsgálatának első eredményei szerint öngyilkosságról van szó. Az eset ügyét átvette a legfőbb ügyészség. Közben összeült a SRI-t ellenőrző parlamenti bizottság . Ezt kezdeményezte a bizottság alelnöke, Octavian Marius Popa, valamint Sebastian Ghiţă képviselő a Hexi Pharma tulajdonosa halálának ügyében. Popa szerint kérdéseket vet fel, ki kell vizsgálni, hogy öngyilkosságról, esetleg gyilkosságról lehet-e szó, hogy miért nem tartóztatták le Condreát, illetve miért nem tartották 24 órás megfigyelés alatt. Azt sem zárta ki, hogy egy másik titkosszolgálat megfigyelte volna, hogy ne okozhasson még több bajt, és ez elől menekült Condrea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!