ERDON Országos hírek

2016.03.10. 15:30

Adótörvény-módosítási javaslatok

Csütörtöki sajtótájékoztatóján Szabó Ödön parlamenti képviselő arról számolt be, hogy az RMDSZ-es honatyák az új adótörvénykönyvet módosító javaslatokat nyújtottak be.

Csütörtöki sajtótájékoztatóján Szabó Ödön parlamenti képviselő arról számolt be, hogy az RMDSZ-es honatyák az új adótörvénykönyvet módosító javaslatokat nyújtottak be.

Ezekben tíz pontban foglalták össze az indítványaikat úgy, hogy ezek tulajdonképpen három téma körül csoportosulnak. Ennek megfelelően azt kérik, hogy töröljék az új jogszabályból azt a kitételt, hogy a ház körüli mezőgazdasági területek, noha szerepelnek az agrárnyilvántartásban, 400 négyzetméterig beépített udvarnak számítanak; változtassák meg a vonatkozó cikkelyt úgy, ahogy a jövedelemadónak nem a kettő, hanem a négy százalékát lehessen felajánlani olyan civilszervezetek javára, melyeknek szociális programok megvalósítása jelenti a fő tevékenységi körét, valamint azt is indítványozzák, hogy valamilyen formában csökkentsék a családok rezsikiadásait, hiszen a kimutatások szerint a családi költségvetések körülbelül 60 százaléka a számlák kifizetésére megy el.

A politikus ugyanakkor bejelentette, hogy a jövő hét folyamán egy olyan kezdeményezéssel fog élni, hogy az adótörvénykönyvet egy úgynevezett az adófizetők nevelési elvének cikkelyével egészítsék ki, mely tulajdonképpen azt jelentené, hogy a nem büntetőjogi kategóriába tartozó fiskális kihágások esetében a jóhiszemű vétkeseknek türelmi időt adnak arra, hogy korrigálják a hibáikat, és nem bírságolják meg rögtön őket az első adandó alkalommal. Ennek az eljárásmódnak az alapját különben a brit modell képezné.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!