ERDON Országos hírek

2015.12.01. 22:20

A KDNP elítéli a szélsőséges megnyilvánulásokat, amelyek ártanak a külhoni magyar közösségeknek

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elítéli azokat a szélsőséges megnyilvánulásokat, amelyek leginkább ártanak a külhoni magyar közösségnek.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elítéli azokat a szélsőséges megnyilvánulásokat, amelyek leginkább ártanak a külhoni magyar közösségnek.Ezt a kisebbik kormánypárt közölte kedden az MTI-vel, arra reagálva, hogy a romániai szervezett bűnözés és terrorizmus ellenes ügyészség azt közölte: házi készítésű bombát akart a román nemzeti ünnep alkalmából tartott kézdivásárhelyi rendezvényen felrobbantani a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) egyik helyi vezetője.

Ha valósnak bizonyul az a román hatóságok által megfogalmazott terrorista vád, mely a HVIM egyik helyi emberéhez köthető, úgy a KDNP leghatározottabban hangot ad megdöbbenésének és felháborodásának, hiszen a magyar kisebbség mindig békés, nemzetközi jogon alapuló eszközökkel küzdött és küzd jogaiért - írták a közleményben.

Kiemelték: elítélik azokat a szélsőséges megnyilvánulásokat, amelyek leginkább ártanak a külhoni magyar közösségnek, és felelőtlennek tartanak minden olyan politikust, aki kapcsolatot tart ilyen szélsőséges személyekkel és csoportokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!