ERDON Országos hírek

2015.02.01. 16:20

Kiállnak Nagy Zsolt mellett

Kolozsvár- Szombaton a Kolozsvári Állami Magyar Operában gálaműsorral ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját az RMDSZ. Ünnepi beszédek hangzottak el múltról s jelenről, és díjakat is átadtak.

Kolozsvár- Szombaton a Kolozsvári Állami Magyar Operában gálaműsorral ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját az RMDSZ. Ünnepi beszédek hangzottak el múltról s jelenről, és díjakat is átadtak.

Múlt és jelen ötvöződött szombat délután a Kolozsvári Állami Magyar Operában, ahol fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte az országos RMDSZ, s melyen egy bihari küldöttség is részt vett. Míg az előcsarnokban az elmúlt két és fél évtized jelentősebb magyar vonatkozó eseményein készült korabeli fényképeket lehetett megtekinteni, addig utalva a közelmúlt aktuális közéleti történéseire, ünnepi felszólalását Markó Béla volt RMDSZ-elnök úgy kezdte: akár szabadon is beszélhetne, de gondolatait lejegyezte, és másolata is van, hogy megkönnyítse azok dolgát, akik esetleg terroristának akarnák őt bélyegezni, vagy valamilyen ürüggyel vizsgálatot szeretnének indítani ellene is.

Kelemen Hunor, az RMDSZ jelenlegi vezetője pedig azt mondta: múlt kedd óta Nagy Zsolt számára a szabadságért folytatott harcnak már más jelentése van. És számunkra is, nem csak Zsolt számára. Meggyőződése, hogy ártatlanul ítélték el, az ő ügye nem korrupciós ügy. Az ellene felhozott vádakra nincsenek bizonyítékok, az ő minisztersége alatt nem privatizáltak egyetlen állami vállalatot sem, mások lehallgatott beszélgetéseiből következtettek az ő állítólagos bűnösségére. Igazságtalan ítélet született, és most szüksége van a mi biztatásunkra, szolidaritásunkra, minden egyes jó szóra. „Őt nem fogja megtörni a börtön sem, és nem fogja feladni az igazságért folytatott küzdelmet. Nekünk sem szabad feladnunk!”- hangsúlyozta.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!