ERDON Országos hírek

2014.12.04. 15:43

Megöltek egy nagyváradi származású nőt Abu-Dzabiban

December 1-jén leszúrtak egy váradi származású nőt Abu-Dzabi egyik luxus bevásárlóközpontjának mosdójában.

December 1-jén leszúrtak egy váradi származású nőt Abu-Dzabi egyik luxus bevásárlóközpontjának mosdójában.

R. Ibolya nagyváradi származású amerikai állampolgárt valószínűleg egy burkába öltözött, eddig még ismeretlen személy ölte meg. A nemzetközi sajtó szerint a 47 éves nő 2013 óta élt Abu-Dzabiban két gyermekével, ahol óvodai tanárként dolgozott. R. Ibolyával egy luxus bevásárlóközpont illemhelyiségében végeztek több késszúrással, a tettes a gyilkosság után magára hagyta a holttestet. A rendőrök megtalálták az esetleges gyilkos fegyvert is: egy széles pengéjű kést. Az Abu-dzabi hatóságok közzétettek egy biztonsági videofelvételt is, amelyen egy tetőtől talpig eltakart, burkába öltözött személy látható, feltehetőleg a váradi nő gyilkosa. A rendőrök még azt sem tudják, hogy a gyanúsított férfi vagy nő.

Videó a gyilkosról

A felvételen a burkába öltözött személy kezdetben nyugodtan haladt a bevásárlóközpontban, majd egy újságot vásárolt és eltűnt egy folyosón. Másfél órával később újból feltűnt a felvételen, amint szalad egy lift felé. Egy nő próbálta megakadályozni, hogy bemenjen a liftbe, végül mégis félreáll, a gyanúsított ezután sietve távozott a bevásárlóközpontból. A nemzetközi sajtó nem hivatalos forrásokra támaszkodva a gyilkosság egy tanúját idézik, aki hallhatta, hogy a mosdóban két nő veszekszik, az egyik közülük ezt mondta: „ülj le, vagy megöllek”. A nyomozók nem erősítették meg, hogy bárki is tanúja lett volna a gyilkosságnak. A bűncselekmény nemsokkal azután történt, hogy az Amerikai Egyesült Államok nagykövetsége figyelmeztetést tett közzé egy dzsihádista honlapon közzétett anonim üzenetre vonatkozóan, amelyben a Közel-keleti amerikai és nemzetközi iskolák tanárainak megtámadására buzdítanak.

Címkék#Abu-Dzabi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!