ERDON Országos hírek

2013.07.31. 09:32

Tűz a parajdi sóbányában

Körülbelül 500 embert evakuáltak a parajdi sóbányából, miután a látogatói és kezelési részen füstszivárgást éreztek. A tűz egy elhagyatott tárnában keletkezett.

Körülbelül 500 embert evakuáltak a parajdi sóbányából, miután a látogatói és kezelési részen füstszivárgást éreztek. A tűz egy elhagyatott tárnában keletkezett.

Közel 500 turistát és gyógyulni vágyót evakuáltak a parajdi sóbányából kedden, miután a füstöt érzékeltek a lent levők. A bánya mentőszolgálata az egyik elhagyatott tárnában fedezte fel a tüzet 200 méterre a felszín alatt, két szinttel a látogatói és kezelési szint alatt. A tárnában kigyulladt a faszerkezet. Miután a látogatók, betegek és a sóbányában dolgozók elhagyták a helyszínt, a bánya mentőszolgálata felmérte a helyzetet. A tűzoltók a sóbánya három járművével ereszkedtek le a bányába, mivel a tűzoltóautókkal ez nem volt lehetséges. A tűz 30 négyzetméteren égett, tűzoltókészülékkel próbálták eloltani azt, de a nagy mennyiségű parázs miatt a lángokat nem sikerült megfékezni. A sóbánya vezetősége arra a döntésre jutott, hogy vásárol egy kilométer vezetéket, mivel 1000 méterre a tűztől van egy vízforrás, amely segítségével eláraszthatják az érintett területet. A művelet sikerrel járt, a tüzet 12 óra oltás után szerda hajnalban tudták megfékezni. A tűzoltók szerint a lángokat a bánya szellőzőrendszerében keletkezett rövidzárlat okozta.A sóbányát lezárják, míg a földfelszín alatti 120 méteren levő kezelőközpont nem lesz biztonságos a turisták és betegek számára.

A tüzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!