ERDON Országos hírek

2013.06.02. 18:22

Hozd a gyereked is a fesztiválra! A Félsziget vigyáz rá

A július 18-21. között a kolozsvári Félszigetre a gyerekeikkel érkező szülők most először élvezhetik ki igazán a fesztivált. Partnereink, a Playful Learning és az Életfa Családsegítő Egyesület létrehozzák a Gyerekparadicsomot, ahol a kicsik egy külön számukra berendezett helyszínen játszhatnak és vehetnek részt különböző tevékenységekben.

A július 18-21. között a kolozsvári Félszigetre a gyerekeikkel érkező szülők most először élvezhetik ki igazán a fesztivált. Partnereink, a Playful Learning és az Életfa Családsegítő Egyesület létrehozzák a Gyerekparadicsomot, ahol a kicsik egy külön számukra berendezett helyszínen játszhatnak és vehetnek részt különböző tevékenységekben.

A gyerekprogramok naponta 12 órakor kezdődnek és 20 óráig tartanak. A Gyerekparadicsomban karkötőt készíthetnek, rajzolhatnak és kifestőket színezhetnek, origamizhatnak és sportjátékokban vehetnek részt a legfiatalabb félszigetezők.

A Playful Learning változatos gyerekprogramokat biztosít a Félszigeten: az érzelmek kereke (pantomimjáték), 3D bábuk készítése kartonból és újrahasznosított anyagokból, kiejtés-verseny, családi címer készítése. A gyerekek képzelőerejét a facepainting műhellyel is próbára teszik.

Az Életfa oktatói és önkéntesei arra is megtanítják a gyerekeket, hogyan készítsenek bábukat, virágokat textilanyagból, koronát, pajzsot és kardot kartonból. Az Életfásokkal mini-puzzle-ezni, legózni és egyéb játékokat is lehet játszani.

A 12 éven aluliak számára a Félsziget látogatása ingyenes. A kísérő a szervezők kérésére köteles igazolni a gyerek életkorát. A 14 éven aluliak csak szülői felügyelet mellett látogathatják a Félszigetet!

A Playful Learning az egyén, a család és a gyerek számára létrehozott integrált szolgáltatási központ, amely a legsikeresebb pedagógiai és pszichológiai módszereken illetve a játékos tanuláson alapuló nevelési programokat biztosít. A csapat tagjai átlagban 6 év tapasztalattal rendelkeznek a pszichoterápia, a gyerekeknek és felnőtteknek szóló edukatív programok kidolgozása és gyakorlatba ültetése terén.

Az Életfa Családsegítő Egyesületet azzal a céllal hozták létre, hogy támogassák és segítsék a családokat kultúrájukban, szellemi és anyagi létükben, életük minden szakaszában. A csapat tagjai gyereknevelésre szakosodott oktatók és pszichológusok, önkéntesekkel együtt humanitárius segélyakciókat szerveznek, küzdenek a diszkrimináció ellen, segítik a munkaerőpiaci beilleszkedésben veszélyeztetetteket. Az egyesület olyan tevékenységeket is szervez, mint a Kismamaklub, az Egyszülős Családok Klubja, vagy az Ikerklub, ezen kívül pedig évente szervez gyereknapi programokat és a teljes családnak szóló fesztivált.

A Félsziget Fesztivál eddig bejelentett fellépői:

július 18.: Kaiser Chiefs (UK), Paul Kalkbrenner (DE), Utah Jazz & Stamina MC (UK), Șuie Paparude (RO)

július 19: Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra (SRB), DragonForce (UK), Benga (UK), Camo&Krooked (A) feat. MC Youthstar (UK/FR), The Sweet Life Society (IT)

július 20: Ska-P (ESP), Marky Ramone’s Blitzkrieg (US), N.O.H.A. (CZ, DE, US)

július 21: RotFront (DE), Ocho Macho (HU)

A Félsziget Fesztivál tizenegyedik kiadására július 18-21. között a kolozsvári Gorbó völgyében kerül sor. A fesztiválra elővételben június 14-ig 150 RON-ért lehet hazamenős bérletet, 180 RON-ért ottalvós bérletet és 50 RON-ért napijegyet váltani az Eventim jegyterjesztő hálózatában és www.eventim.ro oldalon. Bővebb információk: www.felsziget.ro

Címkék#félsziget

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!