ERDON Országos hírek

2012.09.06. 16:06

Hivatalos: plagizált Ioan Mang

Meghozta döntését a Bihar Megyei Tanács egyik jelenlegi alelnökével kapcsolatban az Országos Etikai Tanács: Ioan Mang PSD-s politikus plagizált a testület szerint. Liviu Dragnea is gondban van.

Meghozta döntését a Bihar Megyei Tanács egyik jelenlegi alelnökével kapcsolatban az Országos Etikai Tanács: Ioan Mang PSD-s politikus plagizált a testület szerint. Liviu Dragnea is gondban van.

 

Több tudományos cikkében is plagizált Ioan Mang, aki a PSD Bihar megyei szervezetének elnöke, a Bihar Megyei Tanács egyik alelnöke jelenleg. Ezt állapította meg az Országos Etikai Tanács (CNE). A döntés már csütörtökön kiszivárgott, de hivatalosan csak később tervezik nyilvánosságra hozni, mivel az oktatásügyi tárca jogi osztályának láttamozását várják még. A CNE Mang több írását is elemezte, ezt követően döntött. Mint ismeretes, az eljárás még akkor indult, amikor a politikus néhány napig tanügyminiszter volt az USL-kormányban – majd pont ezen ügye miatt le is mondott.

Vád alatt Dragnea

Annak idején épp Mang pártbeli és kormánybeli felettese, Victor Ponta kormányfő és PSD-elnök plágiumügye volt a legismertebb. Ez most sem tisztázódott, mivel a CNE Pontával kapcsolatban azt mondta ki, hogy nem plagizálta doktori dolgozatának jelentős részét, míg két másik testület, az Egyetemi Címeket és Okleveleket Igazoló Országos Tanács (CNATDCU), továbbá a bukaresti egyetem etikai testülete azt állapította meg, hogy igen.

Időközben a PSD egy másik vezető beosztású tisztségviselőjével kapcsolatban is fejlemény van. Tegnap már jeleztük, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) kihallgatta a PSD főtitkárát, Liviu Dragneát. Őt a Băsescu államfő megbuktatására irányuló referendum során elkövetett csalások ügyében kérették be. Tegnap délután aztán vád alá is helyezte Dragneát a DNA, korrupciós cselekedetekkel vádolják. Ő vezette a PSD népszavazási kampányát.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!