ERDON Országos hírek

2012.06.10. 14:22

Kovács Péter: Szavazatainkkal érdekeink érvényesítését biztosítjuk

Rendkívül fontos, hogy minden magyar részt vegyen a választáson, hiszen a helyi önkormányzatok hatásköre folyamatosan nő, az egyes közösségeket érintő kérdésekben egyre nagyobb hatalma van a helyi testületeknek – fogalmazott Kovács Péter főtitkár Kolozsváron a választás napján.

Rendkívül fontos, hogy minden magyar részt vegyen a választáson, hiszen a helyi önkormányzatok hatásköre folyamatosan nő, az egyes közösségeket érintő kérdésekben egyre nagyobb hatalma van a helyi testületeknek – fogalmazott Kovács Péter főtitkár Kolozsváron a választás napján.A Szövetség politikusa szerint ez a jelenség a továbbiakban erősödni fog, ezért nem mindegy, hogy ki jeleníti meg a magyar közösség érdekeit a helyi vagy megyei tanácsban, a polgármesteri hivatalban. „Azoknak kell ott lenniük, akikben a leginkább megbízunk, akiket mi szavazatunkkal feljogosítunk arra, hogy bennünket képviseljenek. Ma ismét el kell érnünk azt, hogy mi, magyarok vezessünk minél több önkormányzatot, vagy azt, hogy mi legyünk a mérleg nyelve, ami által kedvező pozíciót teremthetünk ahhoz, hogy az elkövetkező négy évben is minél több magyar érdeket érvényesíthessünk” – fogalmazott Kovács Péter azt követően, hogy maga is érvényesítette választási jogát.

Eckstein-Kovács Péter: Mindenki menjen el szavazni

Győzni akarok, és győzni fogok – jelentette ki vasárnap a szavazóurnához való járulását követően Eckstein-Kovács Péter. Az RMDSZ kolozsvári polgármesterjelöltje délelőtt 10 órakor feleségével együtt jó hangulatban érkezett a kolozsvári Ana Aslan Líceumban kialakított szavazókörzetbe. Eckstein-Kovács Péter azt mondta: a szavazás alatt végig a Szép város Kolozsvárt dúdolta, hiszen ez az, amit polgármesterként ő is akar: élhető, barátságos, multikulturális várost. „Ehhez azonban még az is szükséges, hogy mindenki menjen el szavazni” – mondta a Szövetség kolozsvári polgármesterjelöltje.

Felhívás

Lakossági bejelentés érkezett az RMDSZ Kolozs megyei szervezetéhez: egy választópolgár jelezte, hogy olyan szavazólapot kapott, amelynek több oldala is már előzetesen le volt pecsételve.

Az RMDSZ Kolozs megyei szervezete felhívja mindenki figyelmét, hogy a szavazókörzetben a négy szavazólap kézbevételekor ellenőrizze le azokat, nehogy már le legyenek pecsételve, ugyanis azok a szavazólapok, amelyeken egynél több pecsét van, érvénytelennek bizonyulnak, így a leadott voks is elvész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!