ERDON Országos hírek

2012.06.10. 15:02

Kezdődik az érettségi

Román nyelvből és irodalomból vizsgáznak hétfőn az érettségizők. A szóbeli kompetenciavizsga nem reggel kilenctől, hanem 12 órától kezdődik, olyan elgondolásból, hogy egyes tanintézetekben szavazókörzetek voltak.

Román nyelvből és irodalomból vizsgáznak hétfőn az érettségizők. A szóbeli kompetenciavizsga nem reggel kilenctől, hanem 12 órától kezdődik, olyan elgondolásból, hogy egyes tanintézetekben szavazókörzetek voltak.Egy másik újdonság, hogy ezeken a próbákon is kamerák működnek majd az osztálytermekben, nem csak az írásbeli megmérettetéseken, mint tavaly, mondta Daniel Negrean Bihar megyei főtanfelügyelő.

Keddtől ismét kilenc órától kezdődnek a megmérettetések. A nyelvi és digitális ismereteket felmérő kompetenciavizsgák június 11-e és 27-e között zajlanak országszerte. Az írásbeli vizsgák július másodikán kezdődnek, s július 8-án lesznek kifüggesztve az eredmények. Bihar megyében 6.875 fiatal iratkozott fel az érettségire, közülük 5.426-an végeztek az idén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!