ERDON Országos hírek

2012.04.12. 15:37

Rohammentőszolgálat jött létre Teleorman megyében

Tovább fejlődik a romániai sürgősségi ellátás a ma létrejött szolgálattal. Teleorman megye volt az utolsó Romániában, ahol eddig nem működött Rohammentőszolgálat (SMURD).

Tovább fejlődik a romániai sürgősségi ellátás a ma létrejött szolgálattal. Teleorman megye volt az utolsó Romániában, ahol eddig nem működött Rohammentőszolgálat (SMURD).Az avatáson részt vett Mihai Răzvan Ungureanu miniszterelnök, Ritli László egészségügyi miniszter, Gabriel Berca belügyminiszter és a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség vezetője, az Egészségügyi Minisztérium helyettes államtitkára, Raed Arafat.

Az újonnan létrejött mobil egység a Teleorman Megyei Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség és a Megyei Sürgősségi Kórház struktúrájában kapott helyet, és összesen öt egység riasztható az integrált sürgősségi hívórendszeren keresztül, amelyek az Egészségügyi Minisztérium által tavaly vásárolt öt új mentőautón teljesítenek szolgálatot.

„Nem állunk itt meg, a sürgősségi ellátást tovább kell fejlesztenünk a jövőben is. Elsősorban a személyzet kiképzésére fektetünk hangsúlyt, de szeretnénk továbbfejleszteni a légi úton történő mentős tevékenységet is. Idén júliusban és szeptemberben megérkezik két helikopter a hatból, amelyeket az egészségügyi szaktárca keretszerződéssel vásárolt” – nyilatkozta Ritli László egészségügyi miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!