ERDON Országos hírek

2011.03.31. 12:20

Local Heroes Románia

<p>Az első verseny 1989-ben Németországban azzal a céllal került megrendezésre, hogy a két állam egyesítése után a fiatal zenészeknek érvényesülési lehetőséget biztosítson egy sajátságos támogatási rendszer keretén belül.</p>

A Local Heroes 20 év elteltével nemzetközi méretűvé nőtte ki magát, az évek alatt több európai ország (Ausztria, Olaszország, Belgium, Magyarország) csatlakozott, így teremtve egy zenei hidat a különböző társadalmi, kulturális háttérrel rendelkező fiatalok között. A Local Heroes egy olyan verseny, ahol a különböző zenei stílusokat képviselő fiatal zenészek tapasztalatokat cserélhetnek, támogatást és ösztönzést kapnak regionális, országos és nemzetközi szinten az érvényesülésükben. A verseny olyan ismert zenekarok karrierjét indította el, mint a Madsen, illetve a Tokio Hotel.

A minden évben megrendezésre kerülő Local Heroes konferenciára 2010-ben Pécsett, Európa Kulturális Fővárosában került sor, ahol a projekthez csatlakozott Szlovákia és Románia is, az utóbbi országban az E.R.Sz.I. (Erdélyi Rendezvényszervező Iroda) kapta meg a szervezés jogát, mivel az egyesület már évek óta foglalkozik tehetséggondozással és az élő zene népszerűsítésével. A verseny több régióban kerül megrendezésre abból a meggondolásból, hogy Erdély minden megyéjét képviselhesse egy zenekar az országos döntőn.

Várjuk azoknak az előadóknak a jelentkezését, akik meg szeretnék nyerni a Németországban megrendezésre kerülő, nyolc ország legjobbjai között zajló versenyt. Az itteni Local Heroes számos fellépési lehetőséget biztosít, mint díjazás és a legjobbnak ítélt előadó kerül ki a nemzetközi versenyre.   Bővebb információkat és a jelentkezés feltételeit elolvashatják a www.localheroesro.org honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!