ERDON Országos hírek

2011.03.14. 14:06

Fogyasztók Világnapja

<p>Március 15-e egyben a Fogyasztók Világnapja is. Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) ennek apropóján idén is több rendezvénnyel hívja fel a figyelmet a jogainkra.</p>

Az ANPC március hónap folyamán közvéleménykutatást tart, amelynek célja annak felmérése, hogy mennyire vannak tisztában a romániai lakosok a jogaikkal. Ennek érdekében kérik, hogy minél többen töltsék ki online a formanyomtatványt, amely a www.anpc.ro honlapon található. A Bihar megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság munkatársai a mai nap folyamán két nagyváradi kereskedelemi központban (a Lotusban, illetve a Real 1-ben 10–12 óra között) is jelen lesznek, a tanácsadás mellett válaszolnak a vásárlók kérdéseire, és meghallgatják az esetleges reklamációikat is.

Március 19-én szervezik meg a Válassz! Jogodban áll! elnevezésű, iskolásoknak szóló országos verseny megyei szakaszait, míg a nagyváradi Ioan Bococi Iskolacsoportban ma 14 órától egy találkozóra kerül sor a megyék közötti A fogyasztók nevelése lépésről lépésre nevű projekt keretében. Ugyancsak mától fogják vitára bocsájtani a fogyasztók pénzügyi neveléséről szóló országos stratégiát. John F. Kennedy amerikai elnök 1962. március 15-én hirdette ki a négy alapvető fogyasztói jogot összefoglaló nyilatkozatot. Ennek köszönhetően ismerte el az ENSZ és a kormányok azt a tényt, hogy minden állampolgár fogyasztóként alapvető jogokkal rendelkezik. Március 15-e a Fogyasztók Napja világszerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!