ERDON Országos hírek

2010.09.08. 14:21

Házi tej és ropogós kifli az új tanévben is

<p>A 2010–2011-es tanévben Hargita megyében közel 36 ezer iskolás és óvodás fogyaszthat a helyi termelők által előállított kifliből és tejből. Az egy tanulóra kiutalt állami leosztás értéke, akárcsak az elmúlt tanévben, egy napra 1,17 lej. Ebből 0,75 lej a tejre és 0,42 lej a kiflire vonatkozik.</p>

„A kormány által a tanulók étkeztetésére Hargita Megye Tanácsának kiutalt összeg önkormányzatok közti szétosztása megtörtént, tovább a polgármesteri hivatalok feladata, hogy szerződést kössenek vállalkozókkal – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. – Ahol a önkormányzatokhoz kiutalt összeg nem haladja meg a 15 ezer eurót, ott direkt közbeszerzéssel köthetnek szerződést az általuk kiválasztott termelőkkel. Az elmúlt tanévhez hasonlóan most is arra kérjük Hargita megye összes önkormányzatát, hogy a helyi termelőkkel kössenek szerződéseket.”

A megyei tanács elnöke szerint, bár lehet, hogy más megyékből jobbnál jobb ajánlatok érkeznek, a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek a legtöbb esetben silány, ehetetlen termékeket takarnak. Amennyiben az önkormányzatok helyi termelőkkel kötnek szerződést, nemcsak a gyerekek egészségének védelmében tesznek fontos lépéseket, de a helyi gazdálkodókat és vállalkozókat is támogatják, és ezáltal munkahelyeket teremtnek, ami a jelenlegi gazdasági helyzetben elengedhetetlen, fejtette ki Borboly Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!