ERDON Országos hírek

2010.08.02. 16:37

Visszafizet az állam 160 lejt

<p>Ha évi 4000 lej értékben leadják az összegyűjtött számlákat, akkor ennek 4 %-át fizeti vissza az állam, aki ennél nagyobb értékben adna le számlákat, annak 1 %-ot térítenének meg.</p>

Emil Boc miniszterelnök felkarolta Édler András RMDSZ-es képviselő javaslatát, melynek értelmében az összegyűjtött pénztári számlákért bizonyos összeget visszakapna a vásárló. A tervezetről eddig csupán annyi információ derült ki, hogy 2011. január elsejétől lépne hatályba és elsődleges célkitűzése a gazadaság „kifehérítése . A kormány számításai szerint az állami költségvetés 200 millió euróval gazdagodhat a számlavadászat által. Az Adótörvénykönyv módosítása által lehetségessé válik ez az intézkedés: megszabnak majd egy értékküszöböt, mely fölött a kasszabonon szereplő összeg bizonyos értékét visszatérítik a vásárlóknak. Emil Boc azt szeretné, ha az Adótörvénykönyvet módosító törvénytervezet szeptemberig elkészülne, mert akkor legkésőbb január elsejétől életbe léphet a pénztári számla vadászat. Az elképzelés szerint, ha évi 4000 lej értékben leadják az összegyűjtött számlákat, akkor ennek négy százalékát, tehát 160 lejt visszafizet az állam. Aki ennél nagyobb értékben adna le számlákat, annak egy százalékot térítenének meg. Természetesen nem készpénzt kap az állampolgár a bemutatott számlák után, hanem valószínűleg az adó befizetésekor vonják le a befizetendő összegből a számlavadászat eredményeként összegyűjtött pénzt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!