ERDON Országos hírek

2010.07.02. 13:15

Vádlottak kerültek ki előzetesből a Cozma-ügyben

<p>A Cozma-ügy több vádlottjának előzetes letartóztatását házi őrizetre változtatta pénteken a Veszprém Városi Bíróság a garázdaság tárgyalásának utolsó tárgyalási napján. Több házi őrizetes vádlott esetében pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el.</p>

A Cozma-ügy heted- és tizenkettedrendű vádlottjai esetében előzetes letartóztatás helyett házi őrizetet rendelt el a bíróság pénteken. Ez Rafael Istvánt és Karsai Henriket érinti. Katona Eugén tizedrendű vádlott esetében pedig lakhelyelhagyási tilalomra változtatták az előzetes letartóztatást.

A nyolcad- és kilencedrendű vádlott Beéry testvérek ügyében pedig házi őrizet helyett lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság.

Rafael János és Kalányos Robert vádlottak jelenleg jogerős szabadságvesztésüket töltik más ügy miatt, a tárgyaláson védőjük kérte, hogy ennek lejártakor engedjék szabadlábra őket, ezt a kérést azonban a bíró elutasította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!