ERDON Országos hírek

2010.03.02. 18:44

Tiltott állatviadalt tartottak Budapesten - román féfiakat is őrizetbe vettek

<p>A rendőrség 12 férfit állított elő, kettőt őrizetbe is vett, miután tiltott állatviadalt tartottak Budapesten, a XVII. kerületben vasárnap.</p>

A rendőrség a Noé Állatotthon Alapítványt kereste meg, hogy segítsen három elkobzott harci kutya elhelyezésében - olvasható az alapítvány MTI-hez kedden eljuttatott közleményében. Mint írták, a vasárnapi állatviadal során két felnőtt eb vívott egymással élet-halál harcot. A két pitbull terrier súlyos sérülésekkel került az állatotthonba. A rendőrség a honlapján azt közölte, hogy vasárnap érkezett állampolgári bejelentés a tiltott kutyaviadalról. A rendőrök a Béla telepi úton található egyik telken szakították félbe a kutyaviadalt. A rendőrök megérkezésekor többen a közeli erdőbe menekültek. A helyszínről összesen 14 embert állítottak elő. Két román férfit őrizetbe vettek. Egyik kutya gazdája, illetve kiképzője. Ellenük tiltott állatviadal szervezés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás - olvasható a police.hu oldalon. A két férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte, a rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására. A közlés szerint az eljárás során nagy mennyiségű készpénzt, a kutyaviadalhoz és kiképzéshez szükséges eszközöket, különféle gyógyszereket, továbbá három nagy értékű gépjárművet foglaltak le a nyomozók. A kutyaviadal rendezője, a másik harci kutya gazdája önként jelentkezett kedden a XVII. kerületi Rendőrkapitányságon. A bűncselekmény helyszínéről előállított további 12 ember gyanúsítottkénti kihallgatása megtörtént, ők szabadlábon védekezhetnek. A kutyaviadal helyszínét biztosító telek tulajdonosa jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!