ERDON Országos hírek

2010.03.08. 08:54

Játszik a tűzzel Románia az Eurovíziós Dalfesztivál norvégiai döntőjében

<p>Szatmár megye - A szatmárnémeti születésű <strong>Răzvan Krivach</strong>nak nem sikerült levennie a lábáról sem az <strong>Euróvíziós Dalfesztivál</strong> (ESC) romániai zsűrijét, sem a közönséget, ugyanis nem ez a dal jutott ki az ESC&#160;norvégiai döntőjébe.</p>

Romániát idén Paula Seling és Ovidiu Cernauteanu kettős által előadott Playing With Fire című dala képviseli. A dalverseny történetét figyelemmel kísérő szakértők szerint ebben a dalban ugyan nincsenek meg az adott országra jellemző népzenei motívumok, de megvan az a lendület és energia, amely berepítheti őket az első tíz hely valamelyikére. A közönség március 6-án minden vezetékes és mobilszolgáltató számáról ingyenesen hívhatta kedvence számát, ahol maguk az előadók mondtak köszöntet a szavazatért. A betelefonálók szavazatai alapján toronymagasan a nyertes dal jutott tovább, de a szakmai zsűri véleménye is azt tükrözte, hogy a tizenhat dal közül ez a megfelelő arra, hogy hazánkat képviselje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!