ERDON Országos hírek

2010.03.05. 11:55

Az EADS leánycége repülőgéptörzseket gyártó üzemet épít Romániában

<p>EADS multinacionális vállalat leánycége, a Premium Aeoretec 90 millió euró értékű beruházás révén repülőgéptörzseket készítő üzemet létesít Romániában.</p>

A szerződést csütörtökön írta alá a Premium Aerotec és  romániai partnere, a dél-erdélyi vidombáki IAR Ghimbav repülőgépgyár. A tervek szerint az újonnan épített gyár által készített repülőgéptörzsek az Airbusoknak készülnek. A megállapodás szerint a Brassó megyei vidombáki repülőgépgyár 60 ezer négyzetméter telket biztosít ipari parkjában, ahova az Aerotec felépíti a gyárat.

A szerződés aláírásán résztvevő Adriean Videanu román gazdasági miniszter elmondta, hogy a 90 millió euró értékű beruházás keretében megépített gyár a tervek szerint a következő tíz évben eléri a 700 millió euró üzleti forgalmat, ezért a román állam 21,3 millió állami segélyt ad a beruházónak. Emil Boc román miniszterelnök szerint első lépésben 300 új munkahely létesül, a továbbiakban pedig 700-ra nő a gyár megépítése nyomán létrehozott állások száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!