ERDON Országos hírek

2010.01.21. 12:42

Bemutatjuk a politikai „varázslót”

<p>Egyre több adat derül ki Aliodor Manoleáról, aki egy időben a PSD és Geoană alkalmazottjaként volt „udvari varázsló”, később pedig az ellentáborban, azaz a PD-L-nél és Băsescunál tűnt fel.</p>

Nagyváradon végzett az a személy, akihez a legújabb belpolitikai botrány és nevetséges fordulatok sora kötődik. Mint arról beszámoltunk, Aliodor Manolea a főszereplő, aki úgymond energiaátadó, parapszichológus, bioterapeuta, pszichológus, továbbá sikertelen üzletember. Azután került reflektorfénybe, hogy Geoanáék azzal vádolták meg Băsescut, hogy az elnökjelölti tévévitában „energetikai támadást” intéztetett ellenfele ellen – ezt követően pedig kiderült, hogy a „szakember” Manolea jelen volt Băsescu számos szereplésénél, előzőleg pedig Geoanáéknak dolgozott. Nézzük részletesebben, hogy ki is ez az „energiaguru”.

Pénzvadász

Aliodor Manolea számos tevékenységgel megpróbálkozott az elmúlt évtizedekben azért, hogy pénzt szerezzen. Mielőtt politikusoknak kezdett dolgozni, 10 évvel ezelőtt olyan táborokat szervezett, ahol mindenféle okkult tanokba próbálta bevezeteni a résztvevőket. Egyetemet is végzett, mégpedig a nagyváradi állami felsőoktatási intéeztben szerzett pszichológusi diplomát. Regisztrálva van a Romániai Pszichológusok Kollégiumánál, viszont a szakma számára teljesen ismeretlen. Ugyanakkor feleségével együtt több cégben is részvényes. Ezek a vállalkozások könyvkiadással, valamint különleges kelmék importjával foglalkoznak. Manolea az ingatlanbizniszben is nagy jövőt látott egy adott pillanatban, de ilyen vállalkozásai sikertelenek voltak. Egy külön vállalkozás révén olyan szolgáltatásokat is nyújt, amelyek saját meghatározása szerint „szubtilis emberi energiák átadásában, virtuális masszázsban, bioterápiában, aromaterápiában, zene- és hangterápiában, kristályterápiában áll”, valamint „specifikus módszerekkel energetikai tanácsadást, valamint távolsági bioterápiát” is ad.

Ami a konkrét adatokat illeti, az ingatlanbizniszei során egy 28 millió eurót forgató cégben is részvényes, s ez a vállalkozás például Vasluiban akar lakóparkot építeni. Mindeddig azonban csak ígérgetések voltak az Advanced Home Concepst cég részéről, ami úgy tűnik, becsődöl. Feleségével együtt továbbá részvényes a Worldmarker Orizont cégben, amely brókerkedéssel és ingatlanügyekkel foglalkozik. Az említett könyvkiadói és importőri cégük az Aldomar Extrasenzorial családi vállalkozás.

Ami a politikai kapcsolatait illeti, Manolea felesége PD-L tag jelenleg. Aliodor Manolea előzőleg a PSD-nek dolgozott, körülbelül 2007-ben mutathatták be neki. Ezt követően dolgozott a bukaresti főpolgármesteri választási kampányban, tanácsokat adott arra nézve, hogyan viselkedjen a jelölt a tömeggel és a tömegben. Végül a jelenlegi államfő csapatában tűnt fel. Tegnap egy interjújában Manolea ismét azt állította, hogy paranormális képességei vannak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!