ERDON Országos hírek

2008.11.12. 07:16

Kampánynyitó Boc–kal

<p>Szatmár megye - Tegnap nagy csinnadrattával mutatkoztak be a PD–L szatmárnémeti szenátor– és képviselőjelöltjei a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házában.</p>

A kampánykezdő esemény előtt  Emil Boc és kísérete a párt szlogenjét hirdető autóbuszon haladva népszerűsítette a Demokrata Liberális Párt programját.

Változtatni akarnak

A jelenlegi politikai színpadon egyetlen lehetősége a PD–L–nek van, hogy kormányra kerülése esetén változtasson a jelenlegi politikai helyzeten — mondta el Emil Boc, a PD–L országos elnöke. „Az a szándékunk, hogy a választási eredmények kihirdetéséig sem a PSD–vel, sem a PNL–vel, sem az RMDSZ–szel nem kötünk előre koalíciós szerződést. Mi a győzelemért harcolunk. Nincs szükségünk tartalékosokra. Az RMDSZ–szel jó kapcsolataink vannak, ezt bizonyítja az is, hogy Traian Basescu elnök rendszeresen meglátogatja a Székelyföldet, ahol találkozik magyar politikusokkal, s főleg helyi lakosokkal. Az elnök nem a térség, hanem az ország érdekeit képviseli. Ebben benne vannak a kisebbségek is, de minden kisebbség, és nem csak a magyarság.” Arra a kérdésünkre, hogy mi a véleménye arról, hogy Kolozsváron a magyarság segítségével került a polgármesteri székbe, és innen indult el politikai karrierje, az elnök így válaszolt: „ Így is mondhatjuk, de lám, engem Szatmár megyében is sok magyar támogat. Ez azt jelenti, hogy én is segítem a magyarokat.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!