ERDON Országos hírek

2008.10.16. 18:40

Piţurcă a DNA-nál!

<p>Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) emberei vitték el ma délután a Henri Coandă repülőtérről Victor Piţurcă szövetségi kapitányt.</p>

A román labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya Bécsből tért éppen vissza, ahol az Ausztria–Szerbia vb-selejtezőt nézte meg. Az ügyészek előállítási végzéssel várták, s meghallgatásra vitték a DNA-ra. A „Piţurcă-ügy” a tavaszi – bajnoki aranyérmet eldöntő – Kolozsvári Universitatea–Kolozsvári CFR bajnoki mérkőzés kapcsán történt megvesztegetési események kapcsán robbant ki, amikor a DNA-emberei lefoglaltak 1.800.000 eurót, amely a Bukaresti Steaua támogatójától, Gheorghe Becalitól „érkezett”.

Sztálinista módszerek

Utólag az érintettek azt nyilatkozták, hogy a majd kétmillió eurót kolozsvári telekvásárlásra szánták, s az adásvételi szerződést maga a szövetségi kapitány is aláírta. Az ügyben meghallgatták az első számú gyanúsítottat, Becalit is, aki ártatlannak vallotta magát, sőt normálisnak tartotta azt, hogy „pénzzel ösztönzi” az ellenfelet. Becali egyébként – Dumitru Dragomirral, a Hivatásos Labdarúgó-liga vezetőjével együtt – azonnal Piţurcă védelmére kelt csütörtökön, azt állítva, hogy „ilyen kivizsgálások csak a sztálinista időkben történtek”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!