ERDON Országos hírek

2008.10.23. 13:20

Közlemény

<p>Hargita megye – Közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe a Magyar Polgári Párt Hargita megyei frakciója. Ezt közöljük a továbbiakban.</p>

„A Hargita megyei képviselő testület megalakulása óta többször jeleztük, hogy elvárjuk, hogy az a törvények szigorú betartásával, kizárólag az állampolgárok érdekeit figyelembe véve működjék. Sajnálattal kellett megállapítanunk, hogy már az alakuló ülést is meg kellett ismételni, mert az első alkalommal nem tartották be a törvényeket. Ami pedig rosszul kezdődött, az még rosszabbul folytatódott, ugyanis az ismételten összehívott alakuló ülésen újra törvénytelen módon választotta meg a testület a szakbizottságokat, s ezen - írott felszólításunk ellenére- sem volt hajlandó változtatni. Ezért kénytelenek voltunk az igazságszolgáltatáshoz folyamodni, az pedig nekünk adott igazat: a Csíkszeredai Törvényszék tegnapi ítéletében, alapfokon megsemmisítette a szóban forgó határozatokat.

Ezúton ismételten felhívjuk az RMDSZ-es kollégáik figyelmét arra, hogy a törvények betartása számukra is kötelező. Kérjük őket, hogy ez az eset legyen tanulság számukra, s térjenek vissza a törvényes útra. Ugyanakkor biztosítjuk a megye lakosságát, hogy a továbbiakban is őrizői leszünk a törvényességnek és a közérdeknek a megyei önkormányzatban.”

Csíkszereda-Gyergyószentmiklós-Székelyudvarhely, 2008. X. 23.

A Magyar Polgári Párt Hargita megyei frakciója

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!