ERDON Országos hírek

2008.10.08. 18:10

Bizonytalan a tőzsde

<p>Tegnap, október 8–án felfüggesztette tevékenységét a Szebeni Árutőzsde, azt követően, hogy az intézmny tevékenységének felfüggesztéséről döntött a Bukaresti Értéktőzsde.</p>

A tőzsdei tranzakciók folytatásának indőponja egyelőre nem ismert: az a Bukaresti Értéktőzsde Vezetőségi Tanácsának döntésétől függ. A Szebeni Árutőzsde igazgatóhelyettesének, Darius Cipariunak a nyilatkozata, amely szerint „ma reggel (szerk. megj.: tegnap reggel) a Bukaresti értéktőzsde vezetőségének döntése értelmében a Szebeni Árutőzsde a tevékenységét meghatározatlan időre felfüggeszti” — elbizonytalanította a hazai befektetőket.

Az igazgatóhelyettes azonban hangsúlyozta: a svájci frank, USAdollár és az euró tranzakciója a továbbiakban is folyamatos. A nyilatkozat azt követően hangzott el, hogy a nemzetközi pénzpiaci krízis első ízben érezeti hatását a lejnek az euróhoz viszonyított elmúlt napokbeli leértékelődését követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!