ERDON Országos hírek

2008.04.16. 18:30

Elfogadta a Szenátus Frunda György gyerekpénzre vonatkozó módosító javaslatát

<p>A Szenátus plénuma április 15-én elfogadta Frunda György szenátor azon javaslatát, melynek értelmében a 18. évüket betöltött iskolások a nyári szünidő ideje alatt is részesüljenek az állam által biztosított családi pótlékban.</p>

A 2008. évi 16-os sürgősségi kormányrendelet előírta, hogy azon fiatalok esetében, akik gimnáziumban vagy szakiskolában tanulnak, de már betöltötték a 18. évet, a nyári szünidő alatt függesszék fel a pótlék folyósítását, és csak abban az esetben kapják meg visszamenőlegesen is a pénzt,  ha a következő tanévbe is beiratkoztak. Frunda szenátor ezzel szemben azt javasolta, hogy a nyári szünidő alatt is folyósítsák ezt a pótlékot, lévén, hogy a tanulók szükségletei a szünidő alatt sem csökkenek. A szenátor az Emberjogi Bizottság elnökeként nyújtotta be ezt a  módosító javaslatot, ami a  2008. évi 16. sz. sürgősségi kormányrendeletet  érvényre juttató törvénytervezet részeként került elfogadásra.  A végső döntést a Képviselőház hozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!