ERDON Országos hírek

2007.12.10. 14:15

Ki lesz az utód?

<p>Nagy esélyese az igazságügyi tárcának Norica Nicolai, a PNL alelnöke, véli Ludovic Orban, aki szerint Renate Weber neve is felmerült volna opcióként, ha az nem választotta volna inkább az európai parlamenti képviseletet.</p>

Orban PNL vezetőségi ülése előtt úgy nyilatkozott, hogy Nicolainak jó esélyei vannak, habár szerinte Renate Weber nagyon jó igazságügyi miniszter lett volna. A liberálisok másik alelnöke szerint Chiuariu utódja mindenképp PNL-tag lesz, noha liberális körökben felkapott téma volt annak a lehetősége is, hogy az igazságügyben dolgozó, politikán kívüli személyt válasszanak. Ebben a pillanatban a PNL állandó küldöttségi ülésén Chiuariu lemondásáról és utódjáról tárgyalnak, valószínűleg Paul Pacuraru munkaügyi miniszter helyzete is szóba kerül, aki ellen szintén bűnvádi eljárás indulhat.Liberális források szerint akár halaszthatják is az új igazságügyi miniszter megjelölését azzal az indokkal, hogy a Küldöttek Állandó Ülése nem illetékes az ügyben, a PNL Központi Politikai Bürójának kell döntenie erről. Másrészt Norica Nicolai esélyét csökkenti a tény, hogy nem áll a kormányfő kegyeiben, lévén a párt ellenzéki szárnyának képviselője. Az Amerikában tartózkodó Nicolai azt nyilatkozta a Cotidianul napilapnak, hogy nem szeretne miniszter lenni, és a tegnap elhunyt Cristian Iordanescut ajánlotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!