Erdon - Nemzetkozi

2016.06.24. 11:01

Brexit - Lengyel külügyminiszter: el kell gondolkodni az európai integráció jövőjén

A brit EU-népszavazás után el kell gondolkodni az európai integráció jövőjén, törekedni kell arra, hogy ne az euróövezeti tagállamok uralják az Európai Uniót - jelentette ki a PAP hírügynökségnek nyilatkozva pénteken <strong>Witold Waszczykowski</strong> lengyel külügyminiszter.

A brit EU-népszavazás után el kell gondolkodni az európai integráció jövőjén, törekedni kell arra, hogy ne az euróövezeti tagállamok uralják az Európai Uniót - jelentette ki a PAP hírügynökségnek nyilatkozva pénteken Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter.

 

A brit távozás az Európai Unióból Waszczykowski szerint "más Európát jelent", melynek formájáról tárgyalni kell. A tárgyalások során "az eurokraták, az uniós politikusok talán átgondolják, milyen irányban kell továbbfejleszteni Európát, nehogy sor kerüljön újabb exitekre".

Meg kell gondolni, hogy az EU "egy központilag irányított politikai test" legyen-e, mondta Waszczykowski, hozzátéve: törekedni kell arra, hogy "ne az euróövezet domináljon az egész EU-ban".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!