Erdon - Nemzetkozi

2011.09.07. 17:01

Lezuhant egy orosz repülőgép

Felszállás közben lezuhant egy Jak-42-es típusú utasszállító repülőgép a tegnap Oroszországban, Jaroszlavl város közelében. A gépen a jaroszlavli jégkorongcsapat utazott.

Felszállás közben lezuhant egy Jak-42-es típusú utasszállító repülőgép a tegnap Oroszországban, Jaroszlavl város közelében. A gépen a jaroszlavli jégkorongcsapat utazott.

Az első jelentések 36 halálos áldozatról szóltak, később repülőtéri értesülésekre hivatkozva a RIA Novosztyi és az Interfax hírügynökség azt jelentette, hogy 45-en – 37 utas és 8 főnyi személyzet – tartózkodtak a gépen, s egy ember élte túl a katasztrófát. Egyes hírügynökségek két túlélőről tudnak. Az Interfax az orosz légügyi hatóság egyik illetékesére hivatkozva közölte azt is, hogy a gépen a jaroszlavli jégkorongcsapat utazott. A BBC szerint a csapat épp a fehéroroszországi Minszkbe utazott volna a Kontinentális Jégkorong Liga első fordulós meccsére. A Lokomotív Jaroszlavl az orosz nyílt profi ligában (KHL) érdekelt. A csapatban egy svéd, három cseh és egy szlovák idegenlégiós is játszik, edzője kanadai. Az együttes legutóbb a ligában a harmadik helyen zárt, az 1997-es, a 2002-es és a 2003-as idényben orosz bajnoki címet szerzett. A szlovákiai magyar bumm.sk hírportál értesülései szerint a gépen utazott a szlovák jégkorong-válogatott egykori erőssége, Pavol Demitra is.

A földbe csapódott

A három hajtóműves, még a szovjet időkben tervezett repülőgép minszki úti céllal szállt fel, majd a repülőtér épületétől két kilométerre, de még a légikikötő területén a földbe csapódott. A Lokomotív Jaroszlavl a minszki Dinamóval játszott volna bajnoki mérkőzést csütörtökön. Vlagyimir Putyin kormányfő utasította Igor Levityin közlekedési minisztert, hogy haladéktalanul utazzon a szerencsétlenség helyszínére. A BBC úgy tudja, a repülőgép nem sokkal azután gyulladt ki, hogy felszállt a jaroszlavli repülőtérről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!