ERDON Music

2017.09.19. 11:45

Több ezren töltik le zenéjét, több országban is hallgatják az itthon még alig ismert zenekart

Csak egy dalt akart felvenni idén márciusban, de a magyarországi zenekar megkereste, elkezdődött a munka, és nagy siker előtt áll GÁBRIEL.

Csak egy dalt akart felvenni idén márciusban, de a magyarországi zenekar megkereste, elkezdődött a munka, és nagy siker előtt áll GÁBRIEL.A marosvásárhelyi GÁBRIEL zenéjét már több ezren töltötték le néhány hónap alatt és több országban is ismert lett a dal. A GÁBRIEL zenekar latin, reggeaton, merengue, bachata és a modern pop elemeit ötvözi. Épp egy pár dalon dolgozott Gábriel, amikor egy nem várt fordulat következett be az előadó életében.

"Hála istennek, ma már nincs akadálya annak, hogy a zenészek és a dalszövegírók a világ bármely pontjáról együtt dolgozzanak. Mivel latin zenét játszunk, így sokkal könnyebb zenészeket találni más országokból is. Így született meg a magyarországi együttműködés, hiszen a teljes zenekar budapesti és spanyol, kubai együttműködések is születnek. Egyik délután épp a stúdióban dolgoztam egy új dalon, amikor telefonon hívtak. Kiderült, hogy egy budapesti zenekarnak nagyon megtetszett a produkció és felajánlották, hogy teljes zenekart alapítanak és kezdjük el a GÁBRIEL-t mint zenekar. Így lett meg az együttes és aztán később született az ötletem, hogy dolgozzak spanyol előadókkal is" - meséli Gábriel, a zenekar vezetője.

Így alakult az állandó tagokból az együttes, Rabi Bálint – basszusgitár, rep, Barabás Dávid - gitár, Magna Mihály – dobok, és vendégzenészek, trombita, szaxofon, ütőhangszerek, akusztikus gitár.

"Egyszer épp hazafelé tartottunk a kedvesemmel Budapestről Marosvásárhelye, amikor szóba jött, hogy ő gyakorlatilag kisgyerek kora óta latin táncos és miért is ne készítenénk a GÁBRIEL koncertekre egy színvonalas latin táncprodukciót" - mesélte Gábriel, és így kezdődtek el a több tagból álló táncpróbák is. Így kimondhatjuk, hogy Erdély és Magyarország egyik legnagyobb produkciójává nőtte ki magát a stáb, hiszen több mint 12 tag fog utazni 2018-tól a GÁBRIEL koncertekre.

A GÁBRIEL produkciónak eddig két dala jelent meg és folyamatosan dolgoznak a budapesti stúdióban azon, hogy 2018 márciusáig megjelenjen az első lemez. Ez lesz az első GÁBRIEL lemez, de az első latin, reggeaton, bachata, merengue stílusú lemez, amely magyar nyelven jelenik meg.

A "Nem is kell már semmi" című dal 2017. szeptember 7-én jelent meg és egy nap alatt már a világ több pontjáról is jöttek visszajelzések, megosztások, sőt meghívások is. "Rengeteg országból kaptunk üzeneteket" - meséli a zenész.

A zenekar idén augusztusban kezdte el a koncerteket, és készül a nagylemez, illetve egy év végi koncert Budapesten. Addig is több helyen lesz még látható idén a GÁBRIEL koncertje. 2018 márciustól indul majd a nagy nyári turné a lemezmegjelenéssel együtt.

VIDEO: Nem is kell már semmi - videóklip

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!