ERDON Music

2010.07.24. 15:04

Campus Fesztivál: "részegszemüveg" és múzeumi sátor

<p>"Részegszemüveget" öltöttek a vállalkozó szellemű fiatalok a debreceni Campus Fesztiválon, és józanon élhették át, mennyire változik a cselekvőképességük, reakció idejük ittas állapotban.</p>

A fesztiválozók a rendőrség információs sátrában játékos feladatokon keresztül próbálhatják ki józanul a bódult állapotot, különböző mértékű ittassági szinteken keresztül, aminek az a lényege, hogy a fiatalok átérezzék, miért fontos a józanság a közlekedésben - mondta Vezendi Jánosné rendőrségi szóvivő a helyszínen az MTI tudósítójának.
    A fesztiválon tartózkodó fiatalok egyébként a rendezvény főbejáratánál - a Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért (HAHA) Egyesület közreműködésével - távozóban alkoholteszt segítségével győződhetnek meg arról, vezetésre képes állapotban vannak-e.
    A rendőrség már tavaly is szondázta a járművezetőket a fesztivál környékén: akkor a rendezvényről távozók egyike sem fogyasztott alkoholt - ismertette a tavalyi, illetve az idénre várt eredményeket a szóvivő.
    Nemcsak a rendőrök, de az idén először a debreceni Déri Múzeum munkatársai is kitelepültek a Nagyerdő fái alá a Campus Fesztivál idejére.
    "A Déri Múzeum régóta szeretne nyitni az egyetemisták és a fiatal értelmiségiek felé. Azt gondoltuk, hogy ha mi megyünk el hozzájuk és az ő közegükben próbáljuk népszerűsíteni a múzeumot, akkor az talán hatékonyabb lesz" - indokolta jelenlétüket Kovács Marianna, a múzeum közönségkapcsolati igazgatóhelyettese.
    Az ötlet a valóságban jól megállta a helyét, ugyanis a "Déri tér" sátorban sokan játszottak, sokan próbálták fel a viseleteket és mindenki megígérte, hogy igénybe veszi a kedvezményes campusos belépési lehetőséget, és ellátogat a Déri Múzeumba.
    A debreceni Nagyerdőben vasárnapra virradóra fejeződik be a Campus Fesztivál, ahol pénteken este a Kispál és a Borz, majd a francia Bob Sinclar, szombaton pedig a Quimby, illetve a debreceni Tankcsapda lép színre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!