ERDON Music

2010.05.17. 13:53

Augusztusban Kolozsváron az Iron Maiden

<p>Lázban éghetnek már a heavy metal rajongói, ugyanis a műfaj egyik legmeghatározóbb képviselője lép fel a nyáron Kolozsváron. A több mint 100 millió lemezt eladó Iron Maiden zenekar augusztus 15-én koncertezik a kincses városban, pontosabban az ottani Polus Centerben.</p>

Az Iron Maiden immár 30 éve a metál zene élvonalában van, az azonos néven megjelent debütáló albumtól kezdve a várva-várt világhírnevet meghozó, The Number of Beats-en keresztül, egészen a legutóbbi, frenetikusra sikeredett albumig.
Az együttes több mint 100 millió eladott albummal és rengeteg teltházas stadionkoncerttel a háta mögött olyan előadókat inspirált mint a Metallica, Anthrax, Slayer, Mastodon, Bullet for my Valentine, vagy Trivium. A csapat méltán híres lenyűgöző színpadi showjáról és megalkuvást nem ismerő zenei megoldásairól.
Tizenötödik albumát jelenteti meg idén az Iron Maiden: a The Final Frontier a tervek szerint nyár végén a boltokba is kerül, és ezzel az új anyaggal indul európai turnéra a banda. A turné során útba ejtik a Sziget fesztivált, augusztus 14-én még Budapesten koncerteznek, 15-én már a kolozsvári közönséget rázzák fel, hogy utána Olaszországban, Belgiumban, Spanyolországban folytassák.
A kolozsvári fellépés már az együttes hivatalos weboldalán (www.ironmaiden.com) is megtalálható, ahol kiderül az is, hogy a jegyeket május 24-étől kezdik árusítani. További információk a szervező ServusCluj honlapján folyamatosan (www.servuscluj.ro).
(www.szekelyhon.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!