ERDON Music

2008.07.29. 09:10

A Cream ismét összejön, s talán zenél is

<p>Biztosnak látszik, hogy ismét összejönnek a Cream együttes tagjai, bár arról egyelőre nincs szó, hogy zenélnének is. Jack Bruce, a legendás trió basszusgitárosa kijelentette: ő és Eric Clapton október 3-án részt vesz azon a ceremónián, amelyen triójuk harmadik tagjának, Ginger Bakernek átnyújtják a dobosok különdíját.</p>

Bruce úgy vélekedett, jó az esély arra, hogy ismét együtt zenéljenek, bár megjegyezte: egyelőre semmi biztosat nem tud mondani. Nem akar túlságosan messzire merészkedni a jóslatokban, hiszen mindannyian annyira távol vannak egymástól. Baker Afrikában él, Clapton nagy sztár, vele is nehéz egyeztetni. Mint fogalmazott, Bakerrel és Claptonnal fognak beszélgetni egy újabb közös fellépésről "valamikor a jövőben". Utalt arra, hogy Baker nagyon jól érezte magát a közös koncerten és jelezte, hogy szívesen játszana újra együtt a trióban. Ő maga is meglehetősen sűrű programot bonyolít a nyáron, részt vesz a Hippie Fest turnén. Azt követően szeptemberben - más híres zenészekkel együtt - fellép John Entwistle, a Who 6 éve elhunyt basszusgitárosa tiszteletére rendezendő emlékkoncerten Észak-Karolinában. A Cream együttes - amely 1966 és 1968 között működött - 2005 májusában a londoni Royal Albert Hallban, ugyanazon év októberében New Yorkban, a Madison Square Gardenben adott koncerteket. A londoni közös muzsikálásról dupla CD és dupla DVD jelent meg.

Ami az októberi díjátadást illeti, Bakeren kívül átveheti az elismerést a világhírű Zildjian cégtől Mitch Mitchell, a Jimi Hendrix Experience dobosa is. Az eseményen ott lesz többek között Jason Bonham, aki a Led Zeppelin legutóbbi fellépésén dobolt apja, az 1980-ban elhunyt John Bonzo Bonham helyén, s oda várják Jon Lordot, a Deep Purple egykori billentyűsét is. (MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!