ERDON Multimedia

2009.01.12. 07:52

Az első internetes autórádió Las Vegasban - több tízezer állomásból lehet válogatni a kocsiban is

<p>A német Blaupunkt audiógyártó és az ausztrál miRoamer internetesrádió-portál közösen kifejlesztette a világ első autós internetes rádióját. A berendezés az egyik slágere volt a vasárnap véget ért Las Vegas-i Fogyasztói Elektronikai Vásárnak.</p>

A Blaupunkt 600i a korlátlan internetes rádiózás lehetőségeit teremti meg a személygépkocsiban. A műszerfalba épített berendezéshez szükséges egy bluetoothos 3G-s mobiltelefon is, mert az kapcsolja a rádiót az internethez. A felhasználó ugyanazt a lehetőséget kapja a kocsiban, mint otthon a számítógép előtt: vagyis több tízezernyi internetes rádióadóból válogathat.

A fejlesztők szerint ez havi 2 gigabyte adatforgalmat jelent a mobiltelefon tulajdonosa számára.

A műszerfalba kerülő készülékben természetesen megvan a szokásos közép- és URH rádióvevő, a CD- és MP3-lejátszó is.

A Blaupunkt az év második felére tervezi az árusítást elkezdését előbb az amerikai és az európai piacon. A készülék körülbelül 400 dollárba (110 ezer forintba) fog kerülni. A Blaupunkt szerint számos autógyár is érdeklődik a modell iránt. A német cég utalást tett rá, hogy 2010-től kezdve valószínűleg több autóba gyárilag is be lesz már építve az internetes rádióevő készülék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!